Guadeloupe Resmål

Från luften ser Guadeloupe ut som en fjäril. Ön består nämligen av två öar sammanlänkade med en bro som går över ett mangroveträsk. Den västra vingen kallas Basse-Terre och är den högst belägna delen av ön med vulkanen La Grande Soufrière (1.484 m). Naturen på denna sida är otroligt vacker med dramatiska vattenfall och regnskog. Den östra vingen, Grande-Terre, däremot är betydligt mer platt och kantas i söder istället av kritvita sandstränder och vajande palmer. Här ligger Guadeloupes flesta hotellanläggningar. Att bo på båda sidorna av Guadeloupe är därför ett tips om ni reser hit! Eller hyr en bil! Ön har ett väldigt bra vägnät och det är mysigt att stanna till i de små hamnarna eller regnskogsstigarna man stöter på längs vägen.

Ön tillhörde under ett år på 1800-talet Sverige. Idag är Guadeloupe ett franskt departement, vilket innebär att alla invånare, ca 400.000, har samma rättigheter som om de bodde i Frankrike. Det officiella språket är franska. Huvudstaden heter Basse-Terre, men Guadeloupes största stad är Pointe-à-Pitre. Ön är väldigt franskt inspirerad med baguetter, croissanter och franska restauranger. Ett semesterparadis för de som inte bara vill njuta av sol, bad, snorkling, dykning, vindsurfing och vacker natur, utan även tycker att god mat är en stor del av resan!

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Malin08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Guadeloupe

 • Just nu! Erbjudande

  La Créole Beach Hotel & Spa

  De 218 rummen är utspridda längs havet i en tropisk trädgård. I delen Les Palmes hittar ni 15 underbara juniorsviter med en ljus och trevlig inredning.

 • Just nu! Erbjudande

  La Toubana Hotel & Spa

  Bröllopsresor

  Som ett riktigt örnnäste vilar detta lilla boutiquehotell, med sina 32 bungalows, på en höjd med fantastisk utsikt över det turkosblå havet.

 • Le Jardin Malanga

  Bröllopsresor

  På en bananplantage vid foten av regnskogen, vilar Le Jardin Malanga i ett majestätiskt lugn. Utsikten över Les Saintes, Helgonöarna, är magnifik.

 • Just nu! Erbjudande

  Pierre et Vacances Sainte-Anne

  Familjehotell Villor & Lägenheter

  Ett aktivitetsutbud med bland annat tennis, vattengympa, volleyboll och hiking gör denna anläggning populär både bland vuxna och barn.

 • Just nu! Erbjudande

  Langley Resort Fort Royal

  Familjehotell

  På Langley Resort Fort Royal finns allt ni kan önska dig för en aktiv semester - fyra tennisbanor, ett Sail & Surf center, dykcenter och även en spännande barnklubb.

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.