Guadeloupe Resmål

Från luften ser Guadeloupe ut som en fjäril. Ön består nämligen av två öar sammanlänkade med en bro som går över ett mangroveträsk. Den västra vingen kallas Basse-Terre och är den högst belägna delen av ön med vulkanen La Grande Soufrière (1.484 m). Naturen på denna sida är otroligt vacker med dramatiska vattenfall och regnskog och stränderna har en spännande, mörkare färg. Den östra vingen, Grande-Terre, däremot är betydligt mer platt även om den också är otroligt grön och kantas i söder istället av vita sandstränder och vajande palmer. Här ligger Guadeloupes flesta hotellanläggningar.

Ön tillhörde under ett år på 1800-talet Sverige. Idag är Guadeloupe ett franskt departement vilket innebär att alla invånare, ca 400.000, har samma rättigheter som om de bodde i Frankrike. Det officiella språket är franska. Huvudstaden heter Basse-Terre, men Guadeloupes största stad är Pointe-à-Pitre.

Ön är väldigt franskt inspirerad med baguetter, croissanter och franska restauranger. Ett semesterparadis för de som inte bara vill njuta av sol, bad, snorkling, dykning, vindsurfing och vacker natur, utan även tycker att god mat är en stor del av resan.

Vi som varit där rekommenderar er att bo på båda sidorna av Guadeloupe för att få se båda sidor av ön och för att ha bästa utgångsläge för upplevelser på respektive sida. Eller varför inte hyra en bil? Ön har ett väldigt bra vägnät och det är mysigt att stanna till i de små hamnarna eller regnskogsstigarna man stöter på längs vägen, det är total frihet!

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Malin08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Guadeloupe

 • Just nu! Erbjudande

  La Créole Beach Hotel & Spa

  Hotellet är uppbyggt med alla sina rum utspridda längs havet i en tropisk trädgård. Ett perfekt utgångsläge om ni är intresserade av att ta er runt på egen hand med bil och se mer av ön!

 • Le Jardin Malanga

  Bröllopsresor

  I ett omgjort bananplantage vid foten av regnskogen och vulkanen ligger det här unika hotellet. Låt dig charmas av den personliga atmosfären på detta familjeägda hotell. Utsikten över Les Saintes är magnifik!

 • La Toubana Hotel & Spa

  Bröllopsresor

  Som ett riktigt örnnäste vilar detta lilla boutiquehotell med sina bungalows på en höjd med fantastisk panoramavy ut över det turkosblå havet. Vill ni ha sand mellan tårna, njut av den mysiga, skyddade stranden!

 • Pierre et Vacances Sainte-Anne

  Familjehotell Villor & Lägenheter

  Intill två stränder vackert omgivet av palmer med mängder av aktiviteter är detta ett otroligt uppskattat hotell hos både barn och vuxna. Och japp, det lilla köket ligger ute på balkongen eller terassen. Stå ute i morgonsolen och fixa er egna mysiga frukost eller välj att ha semester fullt ut och ät i restaurangen!

 • Just nu! Erbjudande

  Langley Resort Fort Royal

  Familjehotell

  Vackert beläget bland berg och regnskog med underbar utsikt över havet. Har allt ni kan önska er för en aktiv semester, ni har dessutom ett fint läge för utflykter!

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.