Bonaire Resmål

Bonaire´s dragningskraft är helt klart dess fantastiska rev som kantar öns kust. Här flockas inte bara rosa flamingos utan även dykare från hela världen. Bonaire är dykarnas paradis och är klassat som ett av de bästa dykställena i världen. Kristallklart vatten med 50 – 60 m siktdjup omgärdar ön och fiskebeståndet är enormt. Även vindsurfing är otroligt populärt! Ön är 38 km lång, 11 km bred och huvudstaden heter Kralendijk. Stränderna här är steniga och klippiga. Norra delen av Bonaire är något mer kuperad och grön medan den karga, torra södra delen lättas upp av de kritvita salthögarna från den inte helt oviktiga saltindustrin.

Bonaire ingår i Nederländska Antillerna och betraktas som en självstyrande nation, integrerad i konungariket Nederländerna. Holländska är det officiella språket, men man hör mest det inhemska språket papiamento.

Bonaire är beroende av att bevara sin fina miljö och satsar mycket på hållbarhet, under 2019 till exempel så drevs 70% av öns elenergi av egna vindkraftverk och är aktiva i Blue Destination som skyddar havet, dess djurliv och korallrev.

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Malin08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Bonaire

 • Just nu! Erbjudande

  Divi Flamingo Resort & Casino

  Hotellet är en perfekt bas för semesterfirare som lockats till den stillsamma ön Bonaire och dess dykplatser.

 • Just nu! Erbjudande

  Harbour Village Beach Club

  Trivsamma aprikosgula villor i holländsk-karibisk stil omges av exotisk grönska, glittrande turkost hav och sammetslen strand.

 • Just nu! Erbjudande

  Captain Don’s Habitat

  Här råder ”Diving Freedom” 24 timmar per dygn, natt som dag, 365 dagar per år. Här greppar man bara en tub och går ut och dyker. Frihet i en liten ask!

 • Terramar Bonaire

  Villor & Lägenheter

  Terramar Bonaire är valet för er som letar efter ett exklusiv, modernt boende som ligger mitt i hjärtat av huvudstaden Kralendijk på Bonaire.

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.