Dominica Resmål

Dominica är en bergig ö av vulkaniskt ursprung, vilket man kan se på de flesta stränder med sin gråglänsande sand. Öns bebyggelse är koncentrerad till kusterna medan inre delen av ön består av orörd, tropisk regnskog och otroliga vattenfall. Dominica är i första hand lämpad för ekoturism med sin dramatiska natur. Följ med en lokalguide på en hike, där öns häftiga natur står i centrum. Ön är även populärt bland dykare.
I ett reservat på Dominica bor idag ättlingar till karibindianerna, som en gång härskade på ön. Engelska är det officiella språket men många talar patois som är ett blandspråk med inslag av afrikanska, franska och engelska. Dominicas ekonomi baserar sig på jordbruksprodukter, framför allt bananer. Inkomsterna från turisterna är små i jämförelse med de andra Karibiska öarna, mycket beroende på infrastrukturen. Ön är en självständig nation sedan 1978 och medlem av Brittiska samväldet. Ett tips är att kombinera Dominica med de franska öarna Guadeloupe och Martinique!

 

Väderkalender

28°C Temp just nu

Dag 27°C Natt 22°C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Franciska08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Hotell Dominica

  • The Fort Young Hotel

    Detta är Dominicas utan tvekan bästa hotell beläget i utkanten av huvudstaden Roseau.

    Läs mer om hotellet
Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.