Dominica Resmål

Dominica - The nature Island, är en bergig ö av vulkaniskt ursprung, vilket man kan se på de flesta stränder med sin gråglänsande sand. Öns bebyggelse är koncentrerad till kusterna medan inre delen av ön består av orörd, tropisk regnskog och otroliga vattenfall. Dominica är i första hand lämpad för ekoturism med sin dramatiska natur. Följ med en lokalguide på en hike, där öns häftiga natur står i centrum. Ön är även populärt bland dykare. I ett reservat på Dominica bor idag ättlingar till karibindianerna, som en gång härskade på ön.

 

Engelska är det officiella språket men många talar patois som är ett blandspråk med inslag av afrikanska, franska och engelska. Dominicas ekonomi baserar sig på jordbruksprodukter, framför allt bananer. Inkomsterna från turisterna är små i jämförelse med de andra Karibiska öarna, mycket beroende på infrastrukturen. Ön är en självständig nation sedan 1978 och medlem av Brittiska samväldet. Ett tips är att kombinera Dominica med de franska öarna Guadeloupe och Martinique!

 

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Malin08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Dominica

  • Jungle Bay

    Extra fokus på hållbarhet

    På Dominicas sydöstkust ligger detta oemotståndliga hotell på en klipphylla med utsikt över Atlantens turkosa vatten. Urläckert för den som vill upptäcka öns naturliv!

  • The Fort Young Hotel

    The Fort Young Hotel är absolut ett av Dominicas bästa hotell! Det ligger beläget i utkanten av huvudstaden Roseau nära marinan och är uppbyggt på ruinerna av ett gammalt fort.

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.