Reseregler

Även om alla av våra resmål och hotell har öppnat upp i sviterna av Covid-19 så följer vi alltid UD:s rekommendationer och vi följer utvecklingen på resmålen noggrant. Det kan ändras snabbt och ser olika ut på de olika resmålen så det är viktigt att ni som kund håller er uppdaterade. Vi gör vårt bästa för att hjälpa till och vägleda er men kom ihåg att det är ni som resenär som har ett eget ansvar att hålla dig uppdaterad om vilka regler som gäller för resmålet och se till att du har alla resedokument du behöver med dig. Regler och restriktioner kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att förbereda sin resa, vara påläst, ha en försäkring och att resa med extra marginaler. 

Håll dig uppdaterad och ta reda på vilka krav ditt resmål har för inresa, vanligtvis är det minst ett hälsoformulär som numera fylls i digitalt innan avresa och ibland kan det var mer som exempelvis krav på att bära ansiktsmask samt begränsade öppettider för allmänna platser. Information hittar ni på flygbolagens hemsidor samt turistbyråers hemsidor.

Se till att vara försäkrad.
Det är viktigt att ha en bra försäkring som gäller under resan och täcker planerade aktiviteter, kostnader för nödvändig vård och eventuell hemresa till Sverige. Kontakta ditt försäkringsbolag och kontrollera villkoren för din försäkring. Många försäkringsbolag har nu särskild information kopplat till coronaviruset på sina webbplatser.

Om du har frågor om en kommande resa kontaktar du oss och vi gör vårt bästa för att leda er rätt. Vi som researrangör har ett ansvar för dig som resenär men du som kund har ett fullt ansvar att se till att du är uppdaterad på alla regler och har med dig alla resedokument som behövs inför din resa.

Vid akuta nödsituationer utomlands kan du kontakta närmaste svenska ambassad eller UD:s konsulära nödjour på tel: 08-405 50 05. 

Kontaktuppgifter till svenska ambassader utomlands finns på nätet, hos Sweden Abroad eller i appen UD Resklar.

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.