Nevis Resmål

Nevis blev 1983, tillsammans med St. Kitts, en självständig stat och medlem av Brittiska samväldet. Ön är cirkelformad och består i stort sett av en stor vulkan vid namn Nevis Peak (984 m). Nevis är en lugn och fridfull ö med klart vatten och fina stränder. Ett fåtal vita sådana, de andra mörka på grund av vulkanen.

På ön livnär sig de flesta invånare på turism och jordbruk som exempelvis socker. Nevis har dessutom Karibiens kanske vackraste botaniska trädgård och besök gärna Nevis Heritage Village, där ni ser hur indianer och slavar bodde förr i tiden. Nevis lilla huvudstad Charleston med cirka 1 500 invånare charmar med sina träkåkar i pastellfärger. Här finns ett par små muséer och det historiska Bath House, en gång Karibiens första hotell, öppnat 1778.

Norr om Charleston finns två fina stränder, Pinney´s och Quaie. Men favoriten är Nisbet, ett nedlagt sockerplantage som återuppstått som hotell. Till skillnad från alla andra pånyttfödda plantager så ligger Nisbet Plantation Beach Club vid havet. Den vita palmkantade stranden är den finaste på hela Nevis. Här är massturismen väldigt långt bort!

Ett tips är att kombinera Nevis med St. Martin!

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Franciska08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Nevis

  • Nisbet Plantation Beach Club

    Ett mycket personligt och charmigt hotell på ett historiskt sockerrörsplantage direkt vid havet. För dig som söker total avskildhet, avslappning, den exklusiva och genuint karibiska känslan tillsammans med historisk charm!

  • Oualie Beach Hotel

    Ett enklare och genuint hotell med stort miljötänk och engagemang för det lokala livet. Allt från mat som serveras till lokala band som står för er underhållning!

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.