Nevis Resmål

Nevis blev 1983, tillsammans med St. Kitts, en självständig stat och medlem av Brittiska samväldet. Ön är cirkelformad och består i stort sett av en stor vulkan vid namn Nevis Peak (984 m). Nevis är en lugn och fridfull ö med klart vatten och fina stränder. Ett fåtal vita sådana, de andra mörka på grund av vulkanen.

På ön livnär sig de flesta invånare på turism och jordbruk (socker). Huvudstaden Charlestown har en klassisk västindisk atmosfär. Under 1700-talet kallades Nevis för ”Karibiens Drottning”, tack vare sin blomstrande bomullsodling. Även ett antal sockerrörsplantager anlades och dit tillhörde de så kallade Great Houses, som idag har renoverats och används som hotell, t.ex. Nisbet Plantation.

Väderkalender

29°C Temp just nu

Dag 27°C Natt 23°C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Karin08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Hotell Nevis

  • Nisbet Plantation Beach Club

    Nisbet Plantation är ett mycket personligt och charmigt hotell beläget på ett gammal sockerrörsplantage vid havet.

    Läs mer om hotellet
  • Oualie Beach Hotel

    Detta lilla, intima hotell drivs av ett engelskt par. Hotellet består av villor som rymmer totalt 33 rum. Rummen är charmiga i sin kolonialstil.

    Läs mer om hotellet
Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.