Reseförsäkringar

Res aldrig utomlands oförsäkrad!

 

Vi samarbetar med Gouda reseförsäkringar som troligtvis har Sveriges bästa reseförsäkring i dagsläget. Goudas reseförsäkring gäller om du skulle insjukna i Covid-19 under din utlandsresa och omfattar vårdkostnader vid akut sjukdom till nödvändiga och skäliga kostnader om du tecknat Goudas heltäckande reseförsäkring.

Gouda har dessutom lanserat ett helt nytt moment i sin försäkring, försäkringen kan ersätta dig om du blir satt i en ofrivillig karantän om du själv inte är sjuk.

När du bokar en resa är det viktigt att du först kontrollerar villkoren i din hemförsäkring då vi vet att många försäkringsbolag kan ha undantag för pandemier och epidemier. Visar det sig att hemförsäkringen inte täcker kan vi självklart hjälpa dig så du kan resa utomlands och känna dig trygg med rätt försäkring i bagaget.

Det spelar ingen roll om du ska resa jorden runt, eller besöka London under en helg. En försäkring är lika viktig i båda fallen. Du kan teckna en heltäckande försäkring om du inte har en hemförsäkring, eller om hemförsäkringen inte täcker de aktiviteter du har tänkt ägna dig åt. Du får tillgång till Goudas Alarmcentral som kan hjälpa dig dygnets alla 24 timmar, var du än befinner dig i världen.

Alternativt kan du ha försäkringen som ett komplement till din hemförsäkring och då få en billigare lösning men dock en väldigt bra försäkring. Försäkringen innehåller då bland annat en semestergaranti. Semestergarantin hjälper dig med flera olika moment som exempelvis flyg & bagageförsening. Blir du sjuk kan du söka om ersättning för förstörda semesterdagar, alternativt en ny ersättningsresa.

I alla lösningar har du möjlighet att välja bort ditt bagageskydd och/eller semestergarantin för att spara på kostnaden även om vi inte rekommenderar detta då många av de bästa momenten i försäkringen försvinner. 

Klicka här för att beställa din reseförsäkring samt avbeställningsskydd!

Avbeställningsskydd

En resa är ofta en ganska stor investering, man ser fram emot sin resa och har stora förväntningar. Därför är det tråkigt om du av någon anledning skulle vara tvungen att ändra dina resplaner pga. sjukdom eller annan plötslig och oförutsedd händelse. Har du då ingen avbeställningsförsäkring får du stå för omkostnaderna själv. Med Goudas avbeställningsförsäkring får du hjälp med detta och slipper en ekonomisk förlust.

Avbeställningsskydd kostar 5 % av resans pris och skyddar resenären mot avbokningskostnader i samband med avbokning som beror på exempelvis följande anledningar:

 • Att du eller andra i resesällskapet blir drabbade av sjukdom eller en olycka
 • Allvarlig sjukdom eller dödsfall i din närmaste familj
 • Brand eller inbrott i din bostad i samband med utresan
 • Att du som student inte klarar en tenta och därför behöver göra en omtenta
 • Att du blir uppsagd från ditt arbete och ska söka eller påbörja ett nytt jobb
 • Skilsmässa
 • Att du blir utsatt för bedrägeri eller att det uppstår en konfliktsituation i ditt eget företag

Viktigt att veta om avbeställningsskydd:

 • Om inte annat avtalats med Gouda ska försäkringen tecknas och betalas senast när bokning av resa är bindande för resenären, dock allra senast samtidigt som resan slutbetalas. Om resan/arrangemanget i sin helhet ska betalas omedelbart ska även försäkringen betalas samma dag för att vara gällande.
 • Försäkringen täcker inte i de fall då avbeställningen genomförs på grund av ändrade resplaner.
 • Vid avbeställning måste du meddela din resebyrå omgående.

Nu har vi tagit upp vad som gäller för avbeställningsskydd, men inte varför du ska teckna skyddet hos oss, hellre än att förlita dig på eventuella avbeställningsskydd som ingår i vissa kreditkort och hemförsäkringar.

Här några tänkvärda punkter:

 • Goudas avbeställningsskydd har inget tak på resans pris – du försäkrar resan fullt ut genom att betala 5 % av resans pris.
 • De flesta andra avbeställningsskydd har vanligtvis ett övre tak på hur mycket resan får kosta för att skyddet ska gälla.
 • Du kan köpa ett tillägg för 1 %, som skyddar din resas syfte, exempelvis om du ska spela golf och bryter tummen innan avresa. Traditionella avbeställningsskydd via kreditkort täcker bara dig om du blir så sjuk att du blir sängliggande.  Goudas försäkring täcker oförutsedda omständigheter som medför ändrade förhållanden på destinationen, som exempelvis naturkatastrof, oroligheter eller liknande som gör att UD avråder att resa dit. Du kan inte avboka endast p.g.a. rädsla.
Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.