Barbados Resmål

Barbados har allt. Enkla och lyxiga strandhotell, ett kul uteliv, en härlig och vänlig lokalbefolkning och ca 50 stränder med olika karaktär, ofta långa och smala, ligger spridda över ön. Barbados är den östligaste av alla öar i det Västindiska pärlbandet. De flesta hotellanläggningar ligger på väst- respektive sydkusten, där det på sydkusten blåser lite mer och är populärt för vind- och kitesurfing, medan det på västkusten är lugnare med klassiska paradisstränder kantade av palmer och med finkornig, vit sand. Östkusten är mer dramatisk då den ligger ut mot Atlanten. Som andra Västindiska öar är romdrycken stor och destillerier finns såklart, risken att du under din resa välkomnas med en Rom Punch är ganska stor. Engelska är det officiella språket och befolkningen uppgår till ca 285.000 vilket gör ön till ett av världens mest tätbefolkade land.

Huvudstaden heter Bridgetown och finns med på UNESCOs världsarvslista. Stanna gärna till där eller i någon av de andra små städerna och strosa runt eller varför inte ta en guidad stadstur? Det är vänstertrafik på ön och infrastrukturen är bra med ett fungerande vägnät så det går bra att hyra bil och se sig om på egen hand. I mitten av ön ungefär kan ni hitta botanisk trädgård och Harrissons Cave som är en väldigt stor och häftig droppstensgrotta. Ön har så mycket att erbjuda, Oistins Fish Fry, olika festivaler, hästsporter, vattenaktiviteter och kanske har ni tur och får se havssköldpaddor under en tur med katamaran eller någon av alla apor, Green Monkeys, som det finns ganska gott om på ön om ni håller ögon öppna. Barbados är en självständig nation sedan 1966 inom det Brittiska samväldet och cricket är en stor sport på ön.

Fakta destination

 • Visum

  Som svensk medborgare behöver du inget visum för att resa till Barbados
 • Klimat

  På Barbados råder ett behagligt klimat med en medeltemperatur på 27 C året om
 • Valuta

  Barbados valuta är Barbados-dollar (US$ fungerar utmärkt)

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Hotell Barbados

 • Waves Hotel & Spa

  Familjehotell All Inclusive

  Waves Hotel and Spa är ett mysigt och modernt all inclusive hotell inrett med häftiga trädetaljer i olika former. Har dessutom ett underbart läge på västkusten!

 • Colony Club

  På St. James Beach på Barbados vackra västkust ligger Colony Club omgärdat av den tropiska floran. Här har ni ett hotell som andas lyx och elegans!

 • Sugar Bay

  Familjehotell All Inclusive

  Det familjeägda, livfulla och moderna all-inclusive hotellet Sugar Bay Barbados ligger vackert beläget på Barbados sydkust direkt vid den vita sandstranden. Perfekt för familjer!

 • Bougainvillea Barbados

  Familjehotell Villor & Lägenheter

  Bougainvillea Beach Resort på sydkusten är det perfekta alternativet för den som vill bo centralt med närhet till St. Lawrence Gap. Ett "home away from home"!

 • The House

  Endast för vuxna

  The House är ”the talk of the town” på Barbados. Vägg i vägg med Tamarind Cove ligger denna exklusiva anläggning med en oslagbar utsikt över havet! Förvänta dig magiska solnedgångar!

 • Just nu! Erbjudande

  Accra Beach Hotel & Spa

  Familjehotell

  Familjevänligt hotell vid stranden med ett stort poolområde. Restauranger inom gångavstånd, närhet till både Bridgetown och Oistins, perfekt alternativ för den som vill se mer!

 • Just nu! Erbjudande

  Turtle Beach

  Familjehotell All Inclusive

  Turtle Beach är en avslappnad och mysigt hotell med all inclusive nära St. Lawrence Gap på Barbados sydkust. Här kan du förvänta dig gott om aktiviteter!

 • Tamarind

  All Inclusive

  Tamarind snålar inte! Snorkling, paddling, segling, vindsurfing och vattenskidåkning ingår. Läget är förstklassigt, vid en bländvit strand på Barbados västkust!

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.