Grenada Resmål

Grenada, även kallad Spice Island, är bergig och av vulkaniskt ursprung. Ön är väldigt vacker med höga berg, djupa dalar, floder, vattenfall och kratersjöar. Stora delar är täckt av tropisk regnskog dit man kan göra vandringar och utflykter. Söderut ligger stranden Grand Anse, en av Västindiens mest kända. Huvudstaden St. George´s är full med pastellfärgade hus i kolonialstil. Kryddexporten, av framförallt muskot, har tillsammans med turismen ett stort inflytande på Grenadas nationalekonomi.

Grenada blev en självständig nation 1974 och är medlem i brittiska samväldet. Engelska är det officiella språket men även patois (blandspråk) talas på en del håll. Till Grenada hör också de sydligaste av Grenadinerna som är ett antal öar mellan Grenada och St. Vincent – ett fantastiskt paradis för seglare. Grenada passar dem som söker efter det genuina Västindien!

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Franciska08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Grenada

 • Laluna

  Endast för vuxna

  Ett väldigt personligt boutiquehotell med ett fåtal rum som ligger i en sluttning ovanför en privat strand på Grenadas sydvästkust. Namnet är magiskt och säger allt!

 • Coyaba Beach Resort

  All Inclusive

  Coyaba Beach Resort ligger perfekt vid Grand Anse Beach, en av Västindiens längsta och mest kända stränder. Här är det gott om plats för alla, oavsett om man föredrar aktivitet eller intimitet.

 • Radisson Grenada Beach Resort

  Radisson Grenada Beach Resort ligger på en av Västindiens vackraste stränder – Grand Anse. Stranden gör att hotellet har ett riktigt drömläge och utsikten från Beachfront rummen skulle kunna vara från ett vykort.

 • Spice Island Beach Resort

  All Inclusive 5-stjärniga hotell

  Spice Island Beach Resort har ett vackert läge på öns finaste strand Grand Anse. Familjen Hopkins har gjort Spice Island Beach Resort till ett hotell som erbjuder mycket hög och personlig service med många återkommande gäster!

 • Sandals Grenada

  All Inclusive Endast för vuxna

  En all inclusive resort endast för vuxna som ligger fantastiskt längs med den vackra stranden Pink Gin Beach. Har såklart alla bekvämligheter och lyxiga inslag som Sandals Resorts är kända för!

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.