Grenada Resmål

Grenada, även kallad Spice Island, är bergig och av vulkaniskt ursprung. Ön är väldigt vacker med höga berg, djupa dalar, floder, vattenfall och kratersjöar. Stora delar är täckt av tropisk regnskog dit man kan göra vandringar och utflykter. Söderut ligger stranden Grand Anse, en av Västindiens mest kända. Huvudstaden St. George´s är full med pastellfärgade hus i kolonialstil. Kryddexporten, av framförallt muskot, har tillsammans med turismen ett stort inflytande på Grenadas nationalekonomi. Grenada blev en självständig nation 1974 och är medlem i Brittiska samväldet.

Engelska är det officiella språket men även patois (blandspråk) talas på en del håll. Till Grenada hör också de sydligaste av Grenadinerna som är ett antal öar mellan Grenada och St. Vincent – ett fantastiskt paradis för seglare. Grenada passar dem som söker efter det genuina Västindien!

Väderkalender

28°C Temp just nu

Dag 26°C Natt 26°C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Karin08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Hotell Grenada

 • Just nu! Erbjudande

  Radisson Grenada Beach Resort

  Stranden gör att hotellet har ett riktigt drömläge och utsikten från Beachfront rummen är vykortslikt.

  Läs mer om hotellet
 • Laluna

  Endast för vuxna

  Det romantiska ”pockethotellet” med det magiska namnet Laluna vänder sig till par på kärlekssemester.

  Läs mer om hotellet
 • Spice Island Beach Resort

  All Inclusive 5-stjärniga hotell

  Spice Island Beach Resort har ett vackert läge på öns finaste strand Grand Anse. Familjen Hopkins har gjort Spice Island Beach Resort till ett hotell som erbjuder mycket hög och personlig service.

  Läs mer om hotellet
Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.