Grenada Resmål

Grenada

Grenada, även kallad Spice Island, är bergig och av vulkaniskt ursprung. Ön är väldigt vacker med höga berg, djupa dalar, floder, vattenfall och kratersjöar. Stora delar är täckt av tropisk regnskog dit man kan göra vandringar och utflykter. Söderut ligger stranden Grand Anse, en av Västindiens mest kända. Huvudstaden St. George´s är full med pastellfärgade hus i kolonialstil. Kryddexporten, av framförallt muskot, har tillsammans med turismen ett stort inflytande på Grenadas nationalekonomi.

Grenada blev en självständig nation 1974 och är medlem i brittiska samväldet. Engelska är det officiella språket men även patois (blandspråk) talas på en del håll. Till Grenada hör också de sydligaste av Grenadinerna som är ett antal öar mellan Grenada och St. Vincent – ett fantastiskt paradis för seglare. Grenada passar dem som söker efter det genuina Västindien!

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Malin08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Grenada

 • Radisson Grenada Beach Resort

  Stranden gör att hotellet har ett riktigt drömläge och utsikten från Beachfront rummen är vykortslikt.

 • Laluna

  Endast för vuxna

  Det romantiska ”pockethotellet” med det magiska namnet Laluna vänder sig till par på kärlekssemester.

 • Spice Island Beach Resort

  All Inclusive 5-stjärniga hotell

  Spice Island Beach Resort har ett vackert läge på öns finaste strand Grand Anse. Familjen Hopkins har gjort Spice Island Beach Resort till ett hotell som erbjuder mycket hög och personlig service.

 • Coyaba Beach Resort

  All Inclusive

  Coyaba Beach Resort ligger perfekt vid Grand Anse Beach, en av Västindiens längsta och mest kända stränder. Här är det gott om plats för alla, oavsett om man föredrar aktivitet eller intimitet.

 • Sandals Grenada

  All Inclusive Endast för vuxna

  Sandals Grenada Resort & Spa som är en all inclusive resort endast för vuxna. Hotellet ligger fantastiskt längs med den vackra stranden Pink Gin Beach och det är bara några minuter ifrån staden St. George på Grenadas sydligaste spets med alla bekvämligheter och lyxiga inslag som Sandals Resorts är kända för. Allt varmt omfamnat med genuin karibisk gästfrihet!

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.