Martinique Resmål

Redan de gamla indianerna kallade rätteligen denna ö för blommornas ö. Martinique har nämligen en rik och omväxlande natur i härliga färger - vassa klippor, plana slätter bevuxna med sockerrör, palmskuggade stränder med ljus sand, tropisk regnskog och vulkanen Mont Pelée. 1902 fick vulkanen ett utbrott och förstörde den dåvarande huvudstaden Saint-Pierre som är värt ett besök. Där kan ni se rester efter vulkanens framfart och det är en härlig utsikt från höjden. Numera är Fort-de-France huvudstad som ligger mer centralt belägen.

Invånarna livnär sig i huvudsak på jordbruk, banan- och sockerodling samt turismen såklart som ökar hela tiden i betydelse. En mycket omtyckt souvenir från Martinique är den kända Martiniqueromen. Ön är ett franskt departement sedan 1946, d.v.s. en del av Frankrike. Denna spännande ö är perfekt för de som vill ha en blandning av vacker, frodig natur och mysiga badvikar på sin semester. Vi rekommenderar varmt att man hyr bil för att kunna upptäcka öns alla sidor!

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Franciska08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Martinique

 • Bakoua

  Ett uppskattat hotell med många återkommande gäster och vill ni bo direkt på stranden kan vi varmt rekommendera Deluxe on the Beach rummen som har ett riktigt guldläge!

 • Just nu! Erbjudande

  Le Cap Est Lagoon Resort & Spa

  Ligger fantastiskt fint på en lätt kuperad landtunga som sträcker sig ner mot den blå lagunens kristallklara vatten. Som en Edens lustgård, öppen för alla!

 • Pierre et Vacances Sainte-Luce

  Familjehotell Villor & Lägenheter

  Pierre et Vacances Sainte-Luce ligger i en tropisk trädgård på den sydvästra delen av Martinique, och består av rymliga rum för mellan 2 – 6 personer. Perfekt för den som vill ta långa strandpromenader och utforska ön!

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.