Martinique Resmål

Redan de gamla indianerna kallade denna ö för Blommornas ö. Martinique har nämligen en rik och omväxlande natur - vassa klippor, plana slätter bevuxna med sockerrör, palmskuggade stränder med ljus sand, tropisk regnskog och vulkanen Mont Pelée. 1902 fick vulkanen ett utbrott och förstörde den dåvarande huvudstaden St. Pierre. Numera är Fort-de-France huvudstad.


Invånarna livnär sig i huvudsak på jordbruk, banan- och sockerodling samt turism, som ökar i betydelse. En mycket omtyckt souvenir från Martinique är den kända Martiniqueromen. Ön är ett franskt departement sedan 1946, d.v.s. en del av Frankrike. Denna spännande ö är perfekt för de som vill ha en blandning av natur och mysiga badvikar på sin semester. Vi rekommenderar varmt att man hyr bil för att kunna upptäcka öns alla sidor!

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Malin08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Martinique

 • Just nu! Erbjudande

  Carayou

  Carayou är ett nyligen renoverat mellanklasshotell med utmärkt läge i staden Trois Ilets

 • Bakoua

  Hotellet erbjuder 138 rum och sex sviter – vi kan varmt rekommendera rummen nere på stranden som har ett fantastiskt läge.

 • Just nu! Erbjudande

  Le Cap Est Lagoon Resort & Spa

  5-stjärniga hotell

  Beläget på en lätt kuperad landtunga som sträcker sig ner mot den blå lagunens kristallklara vatten. Som en Edens lustgård, öppen för alla.

 • Just nu! Erbjudande

  Pierre et Vacances Sainte-Luce

  Familjehotell Villor & Lägenheter

  Pierre et Vacances Sainte-Luce ligger i en tropisk trädgård på den sydvästra delen av Martinique, och består av rymliga lägenheter för mellan 2 – 6 personer.

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.