Bequia Resmål

Friendship Beach

Bequia (uttalas beck-way) är en alldeles perfekt paradisö i Grenadinerna. Underbara stränder utspridda längs kusten, ett kuperat landskap med vacker natur, en fin blandning av hotell och ett lugnt tempo – allt för att ge minnen för livet. Bequia är den mest tätbefolkade och också den största ön i St. Vincent´s Grenadiner. Ca 6.000 invånare och en storlek på ca 1 mil x 3 km, ger en ganska bra bild om de övriga öarnas storlek. Ön är känd för sina skickliga båtbyggare och båtbyggeriet är fortfarande viktigt för öns ekonomi.

Det kommer en hel del segelbåtar på besök till Bequia. Dessa båtar lägger huvudsakligen till vid Admiralty Bay utanför staden Port Elisabeth, som betraktas som ”huvudstad”. Ön har blivit ett seglingscentrum i Grenadinerna – ett av Västindiens vackraste seglings områden. Ett måste när man befinner sig i Grenadinerna är Tobago Cays som består av en rad obebodda öar. Glöm inte picknick-korg och snorkelutrustning, välkommen till paradiset!

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Franciska08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Bequia

  • Just nu! Erbjudande

    Bequia Beach Hotel

    Svenskägda Bequia Beach Hotel är beläget vid stranden på den finaste delen av Friendship Beach på Bequia.

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.