Visum och pass

Pass

Samtliga resenärer måste ha giltigt pass. Ett pass som går ut under restiden är ogiltigt. Många länder kräver att passet är giltigt i minst 6 månader efter hemresedatumet. Vissa länder såsom Förenade Arabemiraten accepterar INTE provisoriska pass.

Flygningar till/via USA

Påminnelse om ESTA (Electronic Security Travel Authority) för resenärer till USA. Detta är obligatoriskt och måste bli godkänt innan avresan till USA. Alla flygbolag tar ut böter på 3000 US dollar per passagerare som ankommer till USA utan ett godkänt ESTA. Rutiner på flygplatserna gör att passagerare utan godkänt ESTA inte kan checka in. ESTA ansökan skall göras senast 72 timmar före avgång. Här fyller man i ett formulär för att få ett så kallat ”Visa Waiver Program”.

Mer information finns på https://esta.cbp.dhs.gov. Det är viktigt att denna information når alla passagerare och att alla inser betydelsen och vikten av denna.

Resor till Kuba

Visum krävs! För obligatoriskt visum kontakta www.allavisum.se på tel 08-533 32 060 i Stockholm eller Kubas Ambassad, Sturev. 9, 182 73 Stocksund, tel. 08-545 83 277. Kunden anordnar själv visum.

Det är varje resenärs ansvar att se till att ha eventuellt erforderligt visum och giltigt pass vid inresa till annat land. Kostnader som uppkommer på grund av att det inte uppfyllts, t.ex. hemtransport till följd av att pass eller visum saknas, bekostas av resenären själv.

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.