Mustique Resmål

Mustique är en liten ö, inte större än 5 km lång och 3 km bred, belägen sydost om Bequia i St. Vincent´s Grenadiner. De flesta invånare har antingen direkt eller indirekt något med turism att göra. Ön är privatägd och har på senare år blivit en populär destination för kändisar och kungligheter. Lord Glenconner köpte ön 1958, och det finns faktiskt en dokumentär om detta – ”The man who bought Mustique”. Han började att plantera en massa bomull, men hans verkliga avsikt var att göra denna ö till en semesterort för sina rika vänner. 1960 gav han prinsessan Margaret tomtmark i bröllopsgåva.

Idag finns ca 75 st privatägda villor på ön, som tillhör bl.a. Mick Jagger. Kustlinjen är oregelbunden och döljer en massa vikar och bukter med underbara stränder och turkosblått vatten. Eftersom det inte finns några städer på ön, har Britannia Bay blivit något av ett huvudcentrum. Snorkling och simning är bäst på den västra sidan av ön. Dykning och ridning kan arrangeras av the Mustique Company, som idag har ansvar för hela ön. Glöm heller inte att besöka Basil´s – en av Västindiens bästa strandbarer!

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Franciska08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell Mustique

  • Cotton House

    5-stjärniga hotell

    En äkta karibisk undangömd pärla! Allt är stilrent designat med tanke på kropp och själ med en touch av romantik. Detta hotell passar för den som vill ha total avkoppling med högsta standard och som kan tänka sig att betala för det!

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.