St. Kitts Resmål

St. Kitts är tillsammans med Nevis sedan 1983 en självständig stat och medlem av Brittiska samväldet. Ön är 30 km lång och 9 km bred och av vulkaniskt ursprung. Här odlas sockerrör och högsta toppen är Mount Liamuiga (1.130 meter över havet.) Smala branta stigar leder ända in i kratern. På St. Kitts bor ca 37,000 invånare varav ca 15,000 i huvudstaden Basseterre. St. Kitts, eller St. Christoffer som Columbus ursprungligen döpte ön till, var den första brittiska kolonin i Västindien. Gör gärna ett besök till Brimstone Hill Fortress National Park som finns med på UNESCOs världsarvslista. De smala gatorna och träkåkarna från kolonialtiden har kvar sin lite slitna karibiska charm. Kvarteren runt The Circus, med den vackra klockstapeln, och Independance square är mysiga.

 

Men staden är liten och stränderna och havet drar. På St. Kitts ligger alla fina stränder i söder, i Frigate Bay och på den smala kulliga landtungan, som sträcker sig söderut mot Nevis. På St Kitts har ni de bästa stränderna - Cockleshell Bay, Turtle Beach, och South Friar’s Bay - nästan för sig själv.

Denna ö lämpar sig för den som söker en lugn, genuin och oexploaterad ö.

Det går bra att kombinera ön med ett besök på vackra Antigua! 

 

 

Väderkalender

°C Temp just nu

Dag °C Natt °C

Låt semestern börja nu!

Vi tycker att du ska slippa leta runt på internet för att hitta den perfekta semestern. Vi skräddarsyr resan utifrån dina drömmar och med vår unika kunskap.
Kontakta Franciska08 505 359 00
för konsultation & bokning eller
Begär en skräddarsydd offert

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.


Hotell St. Kitts

  • Belle Mont Farm

    Villor & Lägenheter Bröllopsresor

    Ett mysigt boutiquehotell för den som vill uppleva och ta del av det genuina Karibien och samtidigt på ett hållbart sätt stödja det lokala samhället. Ett besök hit ger en oförglömlig känsla av att vara i harmoni med både människa och natur.

Nyhetsbrev
Få erbjudanden och reseinspiration via e-post.

Att skicka formuläret innebär att du samtycker till vår personuppgiftspolicy.