Packa lätt och rätt! Blogg

Pass, pengar, solbrillor och solskydd är både bra och självklara saker att packa ner inför en solsemester. Men hårtork, böcker och badlakan? Vad ska med och vad kan lämnas hemma? Det är en konst att packa rätt och lätt. Vi på Västindienspecialisten tipsar dig om några saker att tänka på inför din stundade resa!

  • Ta bara med kläder som du är bekväm med att bära och som du kan kombinera flera gånger. De du inte använder hemma kommer du inte använda på semestern heller. Ska du vara borta länge? Ofta går det att tvätta kläder på hotell, ta därför inte med mer än att du klarar dig fem dagar.
  • Är ni många i familjen? Packa var och ens kläder i separata packpåsar. Det underlättar uppackningen och om något måste upp kvickt är detta en enkel uppgift. Dessutom skyddas kläderna från eventuella vägglöss, om de lämnas kvar i sina påsar.
  • Rulla kläderna. Dels tar det mycket mindre plats i väskan men du slipper också skrynkliga plagg. Ta till vara på utrymmet i dina skor och förvara både strumpor, solglasögon och andra småsaker där.
  • Böcker på semestern i all ära – det finns en viss charm med dem – men de tar plats och är tunga. Satsa hellre på en läsplatta eller ladda i förväg ner ljudböcker i din telefon. Kanske några avsnitt av din favoritpodd?

  • Reseförpackningar i necessären är ett bra tips för att spara plats och vikt. Inte behöver du 250 ml schampo med dig på resan? Dessutom har hotellen ofta små flaskor med rengöring för kropp och hår.

  • Och när vi ändå är inne på hår: lämna hårtorken hemma. Ofta finns en på rummet och du kan alltid annars kliva ut och låta solen och havsbrisen torka ditt svall på ett kick!

Trevlig resa!


Mer från bloggen